DSCF1657

Om oss

Brioche Café & Bistro

Vilka är vi?

Bakom Brioche står Heléne Johansson som driftansvarig och Rezene Berhane som produktionsansvarig.

Allt började i ett litet hål i väggen på Regeringsgatan 84 år 2002. Under åren har vi vuxit och 2009 öppnade vi Brunkebergs bageri på Dalagatan och 2014 öppnade vi Bricohe. Vi bakar och tillverkar allt på respektiva plats.

2015 öppnade vi en ny lokal på Birger Jarlsgatan 53, där vi utvidgade vår verksamhet till att omfatta både bageri och en fullskalig restaurang. Att öppna kvällstid har länge varit en dröm för oss och nyligen har denna dröm förverkligats!

Vi är stolta över att ha varit hållbarhetscertifierade sedan 2016, ett bevis på vårt engagemang för både kvalitet och miljö.

img_3392-2

Heléne Johansson

Jag är autodidakt, en arbetesmyra och jag ger mig inte! Jag älskar mat och dryck och jag älskar hantverket. För mig är mat och dryck på blodigt allvar. Man slarvar inte med mat, man slevar varken upp eller i sig mat och man använder råvaror av god kvalité.

Jag är och har alltid varit övertygad om att riktiga produkter och måttfullhet är vägen som leder till välbefinnande. Mat och bröd måste också få ta tid. Och det får det göra hos oss!

Jag har gett ut två böcker, Bröd från Brunkebergs Bageri och Sötebröd från Brunkebergs Bageri, båda är slutsålda på förlaget, men finns att hitta på loppisar och antikvariat. Söker du något recept bara fråga, jag delar mer än gärna med mig.

Vid min sida har jag min kollega och delägare, Reza Berhane. I mitt tycke Sveriges bästa bagare!